Beomaster 1200 & Beogram 1200


Deze zeldzame set bestaat uit: 

Beomaster 1200 (1969 - 1973) 
Deze tuner/versterker is geserviced en voorzien van nieuwe indicatie lampen. Alle functies werken uitstekend. De radio ontvangt FM/MW/LW. 3 voorkeuze zenders. De versterker heeft 2x 20 watt en biedt de mogelijkheid om een platenspeler en of cassettedeck/CD/MP3 aan te sluiten. 

De Beomaster 1200 door liefhebbers ook wel "rekenliniaal" genoemd, verkeert in buitengewoon mooie staat. Zelfs het perspex van de transparante afstemschuif is niet verkleurd. Het apparaat is afgewerkt met palissander fineer (rosewood). Een designklassieker, die in het Museum of Modern Arts in New York wordt tentoongesteld.

Beogram 1200 
De bijpassende radiale platenspeler is geheel gereinigd en geserviced, motor is gereviseerd en werkt uitstekend. Deze half-automatische platenspeler wordt geleverd met het originele B&O SP10 element met zeer goede naald. Op de aluminium afdekplaat zijn een paar lichte gebruikssporen (zie foto). Het houtfineer (palissander) verkeert in prachtige staat en de bijbehorende stofkap is nagenoeg in nieuwstaat.